Gi Zakrajšek tematsko ozadje 7
STORITVE

PROJEKTIRANJE

Vsak nov projekt dojemamo z enakim navdušenjem – z upanjem na novo zgodbo o zadovoljstvu. Nekatere zgodbe o projektu se končajo z rezultatom, na katerega smo res ponosni, predvsem pa smo ponosni na dialog, ki nas je pripeljal do tega rezultata.

V dosedanji arhitekturni praksi smo zbrali različne sodelavce, s katerimi bomo tudi v nadalje uspešno sodelovali. Skupaj bomo nadaljevali arhitekturo dialoga s čimbolj raznolikim spektrom naročnikov. Z enakim entuziazmom se bomo lotili projekta za vodnjak ali za osnovno šolo. Še naprej bomo delali lokalno v dosegu 25 km, ker to daje najboljše rezultate z intenzivnim sodelovanjem tekom procesa načrtovanja. Podpirali bomo naročnike v njihovih racionalnih, prilagodljivih rešitvah za arhitekturo, še zlasti pa prenove, ki že sedaj predstavljajo več kot 60 odstotkov našega dela.

Spoštujemo arhitekturo, ki se zna narahlo dotakniti, tako uporabnika kot tudi lokacije, kjer se pojavi. Posvečali bomo pozornost ekološkemu funkcionalizmu in preprostim, nizkotehnološkim, bolj naravo in človeško usmerjenim arhitekturnim rešitvam. Želimo širiti navdušenje, prepričanje, da si v prvi vrsti le sposojamo delček planeta Zemlje.

Gi zakrajšek tematska slika11